2016 szeptemberétől a kommunikációs képzéseket szervező Independent Media Education Center (IMEC) párhuzamosan hirdeti meg pr- és marketingképzését. Az elmúlt félévekben a résztvevők olyan neves szakemberektől tanulhattak a márkaépítésről, mint például Azurák Csaba, Geszti Péter és Stahl Judit. Bárki jelentkezhet, de az ELTE-n szabadon választható kurzusként is felvehetőek a képzések. Új előadókkal is bővül a program, köztük a Playboy főszerkesztőjével és a MÜPA kommunikációs igazgatójával.

Ősszel duplán jön a folytatás

Az Independent Media Education Center (IMEC) ősztől marketing és pr-kurzust indít. Az eddigi képzések résztvevői ismert kommunikációs szakemberektől tanulhattak az elmúlt félévekben: Bereczki Zoltántól és menedzserétől, Azurák Csaba híradóstól, Geszti Péter dalszövegíró-reklámszakembertől és a korábban műsorvezetőként dolgozó Sahl Judittól.

imec2_1.jpg

Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnöke (Forrás: IMEC)

Új arcoktól lehet tanulni

Az őszi képzések a korábbiakhoz képest nem sokat változnak. Több közismert szakemberrel bővül az eddig is több mint 60 fős előadói csapat, például:

  • Bus István, a Playboy főszerkesztője;
  • Egri Gábor, a MÜPA kommunikációs igazgatója; Kolosi Péter, az RTL Klub vezérigazgató-helyettese és programigazgatója;
  • Németh Béla az Initiative Média regionális ügyvezetője;
  • Pallagi Ferenc, a Bors főszerkesztője.

A korábbi kurzusok idején a hallgatóknak lehetőségük volt látogatásra és konzultációra is néhány együttműködő partnernél: például a Saatchi & Saatchi budapesti irodájában, illetve reklámfilm és videoklip forgatáson vehettek részt Galler András “Indián” kliprendező jóvoltából.

Ösztöndíj- és álláslehetőségek

A tavaszi marketingképzésre több mint 70 hallgató jelentkezett, közölük végül 12-en kaptak ösztöndíjat. A másik újdonság az opcionális vizsga bevezetése volt, amellyel a résztvevők több mint fele élt, akik nem csupán minősített oklevelet kaptak, de az IMEC együttműködő partnere, a Magyar Reklámszövetség tagjává is váltak.

Most először hirdette meg az IMEC az úgynevezett előadói ösztöndíjat hátrányos helyzetű, tehetséges diákoknak. A díjat előadók finanszírozzák, az ösztöndíjat az ősszel induló két kurzusra is meghirdetik.

Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék 2016 tavaszától szabadon választható, kreditpontos tárgyként kínálja a képzéseket hallgatóinak. 

A képzések szeptemberben indulnak, jelentkezni az independentmedia.hu oldalon lehet. A 2016. július 10-e előtt jelentkezők 15% kedvezményt kapnak.