Nem hiába koptattam tegnap a billentyűzetet, rengetegen egyetértettek azzal, hogy mi is lenne a média dolga katasztrófahelyzetben. Úgy tűnik Jónás István, a Magyar Rádió elnöke is rájött erre, legalábbis ez derül ki abból, hogy péntek éjjel, illetve szombatra virradóra a Kossuth Rádió fél óránként közölt élő hírösszefoglalót, friss információkkal, gyakran az Útinform munkatársának  bejelentkezésével.

Az egyetlen országos kereskedelmi rádió is belátta, hogy nem csak classulni kell, hanem tájékoztatni is. A ClassFM-en éjféltől Abaházi Csaba ült a mikrofonhoz, bár kifejezetten enervált és unott hangon mondta be a közlekedési infókat.

Nem úgy, mint a győri rádiósok, akik három adót hangoltak össze (az Ozone FM két frekvenciáját és a Rádió Pluszt), és közös műsort vezetnek két napja. A három műsorvezető szinte együtt sem aludt többet három óránál két, nap alatt. Bizonyára nem hagyta a lelkiismeretük, hiszen sok hóban ragadt embernek ők jelentették az egyedüli kapcsolatot a külvilággal.

Például annak a zöld toyotás csapatnak, akik az M1-es autópályán rekedtek, és közülük az egyik hölgy azt írta SMS-ben a rádiónak, hogy megfagynak, ha nem érkezik segítség. A műsorvezetők minden erejüket összpontosítva mentőakciót szerveztek, és végül meleg ruhához és pokróchoz juttatták a háromfős csapatot. Érdemes meghallgatni, hogy milyen őszinte örömmel fogadták a rádiósok a jó hírt, hogy nem fagytak halálra a segélykérő hallgatóik. 

Persze a tévéket sem kellet félteni, az események nagy része alatt a közszolgálati adók téli álmukat aludták, viszont legalább a HírTV-nek sikerült az ilyenkor elvárható tudósításokat hoznia.