Ha azt gondoltuk, hogy szanyi tibor beleszart a propellerbe, amikor elkezdte a havazás kapcsán a gazdákat szapulni, akkor nem igazán lehet mit mondani az MTVA (nehogy véletlenül valaki MTV-t írjon, megsértődnek) fent látható megnyilvánulására. (A legizgibb rész 2:20 körül).

A céltáblában szabóZ, aki velünk együtt le merte írni, hogy nem volt minden rendben a közmédia hozzállásával a nehéz éjszakákon. Apróságokon lehet vitatkozni, de az biztos, hogy a Kossuth Rádió nem mondott félóránként híreket az elején, csak egy nap késéssel – erről is írtunk, ugye -, ettől fogva a többi állítás is elég gyenge lábakon áll, és valószínűleg ugyanezzel a hibával küzd.

Csütörtökön se műsormegszakítás, se news ticker (a képernyő alján futó felirat) arról, hogy az országban katasztrófahelyzet uralkodik. Érdemes még megnézni a példaként bevágott bejelentkezéseket: tinglitangli hangulatjelentések, amelyek közük nincs ahhoz a véresen közszolgálati jelleghez, amit például a Facebook és részben az Index percről percréje hozni tudott.

Az még rendben, hogy egy tévéről beszélünk, de a képek mehettek volna a háttérben, hangban meg jöhettek volna a fontos infók. Telefon is van a világon, nemcsak a rádiókat lehet felhívni, ugyanúgy összeköthették volna az úton rekedteket és a segíteni indulókat, ahogy azt pár vidéki rádióállomás meg is tette.

 

A jobb hasábban felsorolt nevekről meg már tényleg nem érdemes szót sem ejteni, mégis mit bizonyít ez? Pintér Sándor sajtótájékoztatóját leadtuk, ollé, hurrá. Ezzel aztán rengeteg emberen segítettek. Valószínűleg egyébként olyan szintet ért el a közsolgálati csatornák pártkatonákkal való feltöltése, hogy senki nem merte meghozni a döntést: megszakítjuk az akármilyen műsort, hogy információkkal lássuk el választópolgárokat. Valaki nem merte meglépni.

Ez pedig jól mutatja, hogy itthon semmi értelme az angliából átvett BBC-féle köszolgálati modellnek (erős, nézett csatorna, sok hasznos tartalommal, sok pénzből), mert mindig csak csinovnyikmédia lesz belőle. Pár éve a Nap Kelte produkált hasonlóan röhejes jeleneteket, most már a Hiradóra érdemes kapcsolni, ha kacagni akarunk. Pedig igazából nem is vicces.