Jelentkezz az ifjúsági sajtódíjra – írja a Diákújságírók Egyesületének (DUE) honlapja. A rövid felhívás végén közlik is, hogyan várják a pályamunkákat. Ezt muszáj idéznünk:

A pályázatokat a DUE, 1583 Budapest, pf. 14. címre kell beküldeni.

Még azt is hozzáteszik, milyen jeligét kell ráírni a borítékra. Ez csak egy rossz vicc, ugye?

duesajtodij.jpg
A közösségi média minden frontján persze meg lehet osztani a felhívást
kattintással nagyítható (Forrás: due.hu)

Sehol egy emailcím, ahova online lehetne eljuttatni az pályázatokat. A DUE azért elgondolkozhatna azon, hogy az Y-generáció utolsó éveiben, és az X-generáció első éveiben születettek alkotják a mostani diákságot. Ők már az interneten nőttek fel, Z-generációról nem is beszélve.Többségüknek a bélyeg első jelentésben inkább kábítószert jelent, mintsem postai kelléket.

Érdemes megjegyezni, hogy a hasonló célcsoportot érintő egyetemi felvételiket a postán beadó diákok száma évről-évre radikálisan csökken, idén már csak a diákok negyede állt sorban a postán, a jövő egyetemistáinak háromnegyede e-felvételizett. Ha lehetett volna Facebookon, vagy mobilappon jelentkezni, biztos azt választották volna.

Update: A due.hu korrigálta a kiírást, mint kiderült, lehet online is jelentkezni a fent említett sajtódíjra. Köszönjük az észrevételt éneztnemértem olvasónknak. Diákújságírók, tessék hát pályázni interneten keresztül is!