Az okostelefonokon az automatikus javítás funkció célja eredetileg az, hogy megkönnyítse a szövegírást, de szinte mindenkinek okozott már kínos pillanatokat. Így járt a világhírű brit modell, Naomi Campbell is, aki gratulálni szeretett volna a 17 éves Nobel-békedíjas Malala Yousafzai-nak, de a “Malala” helyett véletlenül “Malária” került az üzenetbe. Hát, ez elég kellemetlen helyzet…

Egy 17 éves pakisztáni lány, Malala Yousafzai kapta idén a Nobel-békedíjat, Kailash Satyarthi indiai gyermekjogi aktivistával megosztva. Yousafzai 11-12 évesen kezdett álnéven blogolni arról, hogy a pakisztáni Swat-völgyben a tálibok nem engedik a nőket iskolába járni. 2012 októberében tálib merénylők fejbe lőtték, de sikerült egy londoni kórházban teljesen felépülnie. A nők oktatásáért küzdő lány a történelem legfiatalabb Nobel-békedíjasa, és állítólag olyan versenytársakat ütött ki a nyeregből, mint Ferenc pápa. (Biztosat nem tudhatunk, mert a Nobel-díjak várományosainak listája titkos.)

gty_malala_yousafzai_quote_ll_131004_wmain.jpg

Rengetegen gratuláltak Yousafzainak, köztük hírességek is, hiszen még mindig nagyot dob a celebek imidzsén, ha tudatják a világgal, fontosnak tartják a világbékét. Naomi Campbell brit modell már pár órával a díjátadó után gratulált Yousafzainak, előbb a Twitteren, majd az Instagramon is. Az automatikus javítás azonban jól kiszúrt vele, és “Malala” helyett “Malária” került az üzenetbe. A szemfüles felhasználók persze azonnal belekezdtek Campbell lelkes ostorozásába, de azért akadtak olyanok is, akik felháborodás helyett együttérzően felhívták a figyelmet az elírásra.

malária1.jpg

Való igaz, hogy ha ország-világnak posztolunk valamit, érdemes még egyszer elolvasni, mielőtt rányomunk a Küldés gombra. Már csak azért is, mert sokkal őszintébbnek tűnik a gratuláció, ha nem írjuk el az illető nevét. Naomi Campbell is egyetért ezzel, és egy későbbi posztban elnézést kért a hibáért. Ettől függetlenül a világsajtót bejárta a kínos eset híre, ami elég drága tanulópénz lehet a modellnek.

 Képek: 1