Botrányos kiadványra bukkant egy vidéki üzletben a Kisalföld olvasója, mely az egyetem rendezvényén történt erőszakot amatőr szereplőkkel forgatott felnőttfilmként adja el. Bár a pornográf fantáziákban mindig is kiemelt szerep jutott a tanár-diák kapcsolatnak, az iskolapadnak vagy a túlfűtött sulibuliknak, a forgalmazó húzása azonban messze túllő a célon.

„Megjelent a E.L.T.E. Gólyatábor amatőr film csak felnőtteknek. A film csak DVD-n kapható felnőtteknek szóló magazinokban” – olvasható az interneten több oldalon. Bár a lemez az intézmény nevét pontokkal elválasztva használja, a borítón olvasható felirat nem akárhogy oldja fel a rövidítést: Elit Lányok Táboroznak Együtt.

2_2.jpg

A cím és a néhány kattintással elérhető trailer (a bejegyzés megírásának pillanatában már több mint ötszázan látták) gyomorforgató példája annak, hogy az egyetem rendezvényén történt erőszakból már a pornóipar is igyekszik hasznot húzni. A film a Relay üzleteiben kapható, a trailer alapján a színészek külföldiek. A korábban több, kereskedelmi televízióban látható műsor újrafeldolgozásáról ismert készítőket az sem menti fel, hogy külföldi nem magyar szereplőkkel forgattak és a címmel feltehetően csak a hazai eladási mutatókon akartak némiképpen javítani. A filmet egyébként a Hot24 és az Xnews.hu támogatta.

Várjuk az iskola sajtóközleményét

Bár az ELTE a nyár végén, a fonyódligeti táborban történtek kommunikációját és kivizsgálását többször elszúrta, ez egy újabb lehetőség arra, hogy határozottan felszólaljon a visszaélések és szexuális bűnözők ellen és javítson csorbult hírnevén. Az ELTE két HÖK-vezetőt viszonylag gyorsan kirúgott a második nem erőszakkal összefüggésben.

Annak idején lassú vizsgálatok és a felelősség elhárítása jellemezte az intézmény válságmenedzsmentjét, míg a vezetőség a saját bőrén nem tapasztalta meg: a pletyka terjedése ilyen esetekben gyakorlatilag megállíthatatlan. Pár hétre rá újabb nemi erőszakkal kapcsolatos botrány során merült föl az iskola neve, melyből kiderült: az előzmények ellenére még mindig nem készülnek tudatosan a gyors, összehangolt és proaktív krízisreakcióra. Reméljük, erre a DVD-re már van valamilyen forgatókönyvük; egyelőre nem reagáltak, de ennyi idő alatt nem is elvárható.

Korábbi cikkeink válságkommunikáció témában