Mito + a haverok két munkatársa, Pőcze Balázs kreatívigazgató és Marosi Gergő szövegíró idén is meghirdetik a kezdő kreatívoknak szánt ingyenes képzést, az Intro-t. Papírt nem ígérnek, de olyan hasznos tudást igen, ami segít elindulni a pályán. Január 31-ig lehet jelentkezni.  

Tavaly bejött

Az első Intrót a Mito + a haverok két munkatársa, Pőcze Balázs kreatívigazgató és Marosi Gergő szövegíró indították el 2014 februárjában. Hiánypótló volt a tanfolyam, hiszen Magyarországon nem nagyon képeznek szövegírókat. A mitósok gyakornoki vagy állandó helyet nem tudtak ígérni senkinek, de azt igen, hogy a résztvevők ismeretlen dologgal nem fognak találkozni, ha később lehetőségük lesz kipróbálni magukat a szövegírás területén. 

Tavaly 336 jelentkezést regisztráltak, közülük 94-en adtak le cv-t és válaszoltak a feltett kérdésekre. 22 fiatalt hívtak be szóbelire, akik közül nyolcan vehettek részt a képzésen. Azóta vannak, akik juniorként vagy gyakornokként el tudtak helyezkedni ügynökségeknél, mások pedig még próbálkoznak.

intro.jpg

Indul a második évfolyam

Marosi szeptemberben azt mondta, hogy ők maguk is rengeteg inspirációt kaptak a lelkes csapattól, és 2015 februárjában tervezik a második évfolyam indítását. A napokban hirdették meg a jelentkezést.

Tandíj idén sincs, de kötelező olvasmányok vannak, amit biztosítanak az oktatásban résztvevőknek. Papír vagy ígéret nem jár a képzés elvégzéséért, viszont aki szövegírónak készül, az most közelebb kerülhet álma megvalósulásához. A kurzust ezúttal is a mitós Marosi Gergely és Pőcze Balázs vezeti, de előadást tart még többek között Pejkó Timea (FHB),  Havasi Zoltán és Jedlicska Márton (Isobar), Kovács Dániel (RTL) és Takács Ákos (Red Bull).

Jelentkezni itt lehet, január 31-ig