Nick Denton, a Gawker Media tulajdonosa elismerte: a Facebook a legegyszerűbb és legjobb módja a reklámozásnak. Ahol a felhasználók vannak, ott kell hirdetni – vallja Denton, akinek új, akorábbival szögesen ellentétes álláspontja szerint a közösségi oldal előnye hirdetési szempontból, hogy nem rombolja a felhasználói élményt.

Nick Denton, a Gawker Media alapítója és tulajdonosa változtatott eddigi nézőpontján: most már szerinte is eredményesebb a Facebookot használni reklámra, mint a többi digitális hirdetési technológiát, rövidebb nevén ad techet. Lehet, hogy érdemes megfontolni a véleményét, hiszen New York-i cége az egyik leglátogatottabb és legsikeresebb médiacég – becslések szerint 2009-ben a vállalat 300 millió dollárt ért.

De mi is az az ad tech?

Az ad tech az összes technikai és szoftveres megoldást és alkalmazást jelenti, ami a reklám átadását, bemutatását, célzását és online térben való kontrollálását jelenti. Bár ezek közül az offline térben is használnak számos technikát, az ad tech kifejezetten az online világát foglalja magában.

digitalmarketing.jpg

A digitális hirdetési technológia ökoszisztémája

Forrás: digitalmarketing.com

Oda kell menni, ahol a fogyasztó van

Denton szerint a marketingeseknek ott kell lenniük, ahol a fogyasztó van, és akár tetszik, akár nem, ők a Facebookon vannak. Ez egyfajta csata a Facebook és az ad tech között, amit olyan kérdések jellemeznek, mint hogy ki tudja a legtöbbet a felhasználókról, vagy hogy ki tudja a legrelevánsabb reklámokkal ellátni őket úgy, hogy közben nem csorbítja a felhasználói élményt. „A Facebooknak a legtöbb technikával ellentétben koherens stratégiája van. Jobb élményt nyújt akkor is, amikor egy bejegyzést nézünk Facebookon, de akkor is, amikor a weboldalunkon nézzük” – tette hozzá.

A Facebook a legegyszerűbb

Denton kifejtette, hogy nem tartja rossznak az összes online hirdetési technológiát, de általában véve tönkreteszik a felhasználói élményt, és ez látható a reklámblokkolás növekvő népszerűségében. Véleménye szerint az ad tech ökoszisztémája túlságosan bonyolult. Éppen ezért a cégénél javítani akarják a betöltési időt és csökkenteni az oldal betöltésekor felbukkanó reklámokat. A kulcs szerinte egyfajta átrendeződés – úgy, ahogy a Facebook csinálja – ami javítani fogja mind a felhasználói élményt, mind a hirdetői sikert.

 

Brandépítés a sorozatpiacon – Jubileumi kommunikációs meetup

Februári meetupunk előadója Radóczy Katalin, az AMC Networks International – Central Europe film- és sorozatcsatornáinak programigazgatója.

Időpont: február 17., szerda

Kapunyitás: 18.30, kezdés: 19.00

Helyszín: Kuplung

 

Találkozunk február 17-én 🙂

Posted by Média 2.0 on Friday, February 5, 2016