David Sheen izraeli blogger, a Haaretz újságírója július tizedikén rákeresett a Twitteren héberül az arabok szóra. Amit ezután látott egészen megdöbbentő: izraeli fiatalok, főleg tinilányok a mikroblogon az arabok halálra kínzását kívánják. Sheen ezután elkezdte tweetelni az üzeneteket angolra fordítva úgy, hogy a tweetekhez csatolta az eredeti szerzők profilképeit.

A válogatás nyilván nem adhat teljes képet egy konfliktusról, a közösségi médiában megjelenő tartalom azonban ma már nem hagyható figyelmen kívül, gyakorlatilag egyfajta digitális korrajz. Arról nem is beszélve, hogy mivel Izraelben a nők is hadkötelezettek, ez a bennük bugyogó gyűlölet viszi majd őket a háborúba is.

A tweeteket az eredeti alatt magyarul közöljük (a képek layerben nem látszanak, érdemes F5-öt nyomni).


 Halál a kibaszott arabokra!


 Az arabok fájdalmas halálát kívánom!


 Tiszta szívből kívánom az arabok felgyújtását

 


 Végül nem lesz több arab, Isten akarata szerint

 


Köpök rátok, büdös arabok

download (4).jpg 

Háborúzunk, úgyhogy ez a mi földünk lesz, arabok nélkül

 


 Büdös arabok, haljatok meg, Ámen

Mivel az újságíró a tweetekbe belerakta az eredeti szerzőket is, azok értesülhettek arról, hogy angolra fordítja, és profilképükkel együtt kirakja tweetjeiket. A válasz nem maradt el: Sheent is elárasztotta a gyűlölet. Az egyik tini például azt üzente, megerőszakolja az anyját.

Az egész mostani háború háttéreben izraeli és palesztin fiatalok legyilkolása áll. Az izraeli környezetvédelmi miniszter viszont bocsánatot kért a palesztinok megöléséért. Az ő Facebook-falát elárasztották a halálát kívánó hozzászólások

 Ja, és van magyar példa is.

 

Persze nem kell félteni a másik oldalt sem: az országában híres török énekesnő, Yıldız Tilbe arról tweetelt, hogy újra az arabok hozzák el a zsidók végét.