Tegnap este lezajlott a Media 2.0 blog első kommunikációs meetupja az Ankertben. Bár a blogunk első ilyen volumenű saját szervezésű rendezvénye volt, a nagy érdeklődés és a sok pozitív visszajelzés megerősített bennünket abban, hogy van igény egy ilyen jellegű eseménysorozatra, így természetesen már zajlanak az előkészületek az októberi meetupra is.

Nagyjából 200-220 ember gyűlt össze az Ankert különtermében az első kommunikációs meetupra, amelyet Pintér Dániel Gergő, blogunk szerzője, tudománykommunikációs szakember nyitott meg. Az érdeklődők között nagyjából egyenlő arányban képviseltették magukat a különböző felsőoktatási intézmények diákjai, illetve a kommunikációs és marketingszakma képviselői. Az előzetes regisztrációk alapján is erre számítottunk, de mégis jó érzés volt látni, hogy valóban ilyen sokan el is jöttek.

_DSC0534k.jpg

Az első előadást Tanács János, a BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszékének oktatója tartotta, aki az 1986-os a Challenger-katasztrófa konfliktuskezelési tanulságairól tartott érdekes előadást. A BME-s körökben TJ-ként emlegetett Tanács nemcsak a kommunikációs aspektusát emelte ki a katasztrófának, de műszaki ismereteinek köszönhetően közérthetően el tudta magyarázni az esemény kiváltó okainak fontosabb technikai részleteit is.

_DSC0475.jpg

A második elődást az index rutinos munkatársa, Varga “sixx” Attila tartotta, akinél nem sok embernek van ma Magyarországon több személyes tapasztalata a blogolásról és a kommentelőkről, valamint kettejük viszonyáról, így volt miről sztoriznia. Szabad szájú, szórakoztató előadásában adott némi betekintést a legismertebb indexes blogok történetébe, illetve bemutatta a tartalmi és formai különbségeket a magán az indexen és a különböző blogjain megjelenő írások között. Slusszpoénként pedig felolvasott néhány troll kommentet, amelyeket az utóbbi időben kapott bejegyzései alatt.

_DSC0554.jpg

Minden pozitív visszajelzést és negatív kritikát várunk akár kommentben, akár emailben (meetup@media20.hu), hiszen szeretnénk még jobbá, még hasznosabbá tenni a következő meetupokat. Mi azon leszünk, hogy az előadások valóban hasznos tudást nyújtsanak, és hogy olyan közönséget szervezzünk az eseményeinkre, ahol egymással megismerkedve gyümölcsöző kapcsolatok, új kreatív ötletek, hosszú távú együttműködések születnek. A későbbiekben készülünk más formátumú eseményekkel is, amelyek méginkább az interaktivitásra és a megszerezhető praktikus tudásra koncentrálnak majd.

Mindenkinek köszönjük, hogy eljött, találkozunk október 14-én. További képeket az eseményről a Tumblr oldalunkon találhattok.